Свежи и нестандартни идеи за градината с нулев бюджет

     Всеки има складирани или е изхвърлял стари и непотребни вещи, които на пръв поглед не могат да се използват за нищо. Но с малко въображение тези вехтории оживяват и внасят свежест и настроение в градината ни, при това без да похарчим и стотинка.

Вместо да изхвърляте непотребните стари обувки, можете да ги превърнете в саксия за така наречените суколентни растения. Това са растения, които могат да издържат по-продължително време без вода заради суровите климатични условия, при които живеят. Типичен представител са кактусите.

Празните пластмасови и стъклени бутилки също могат да намерят приложение за отглеждане на растения.

С малко въображение старите автомобилни гуми могат да придобият доста нехарактерен и интересен вид.

На снимките по-долу можете да видите как да превърнете непотребни вещи в интересна добавка към вашата градина. На снимките са показани примери със старо счупено колело, неизползваем шкаф, джанта, празни варели и кутии от боя, бъчва, саксии и дори обикновени камъни. А можете да впрегнете своето въображение и да осъществите и други идеи.

Сещате ли се вече за още евтини и в същото време нестандартни решения за озеленяване, които сте виждали? Ако е така, споделите ги с нас в коментарите, за да придобие публикацията още по-пълен и завършен вид. 🙂

Идеи за градината , , , , ,