Нека поиграем заедно на открито любими игри от нашето детство!

Родителите на днешните малчугани, които непрестнно искат да държат смартфон или таблет в ръцете си и особено бабите и дядовците им често обичат да си припомнят с носталгия: „нашето детство беше друго“. Без интернет и мобилни телефони, но за сметка на това общуващи реално един с друг, събрани на открито и унесени във весели колективни игри от сутрин до здрач.

Завладяни от мисията да създаваме привлекателна среда за игра на открито, която децата да предпочитат пред таблета или компютъра, ние също много често мислим по този въпрос. Няма нужда да споменаваме, че игрите с активна физическа дейност карат децата да спортуват неусетно, което е задължително условие за здравето и укрепването на организма. Затова с радост приехме поканата на една млада и инициативна дама да станем партньори в организирания от нея ЧЕЛИК – фестивал на игрите, който ще се проведе на 10 и 11 юни в морската градина на Варна. Целта на фестивала е да събере на открито малки и пораснали деца, които да си припомнят и възродят някои позабравени игри от детството на родители, баби и дядовци.

Горди сме, че имахме възможност да допринесем за осъществяването на тази прекрасна идея, като изработим необходимото за играта, чието име носи фестивала – челик и сопи за челик, както и колелата за играта „Карачка“.  Челик е била една от най-популярните игри за момчета в миналото, но дали някои от децата днес са изпитвали предизвикателството да играят челик и познават правилата на играта? В сайта на фестивала организаторите ги описват: Прочети цялата публикация →

За децата

Първите малки щастливци вече опитаха най-новата ни серия детски съоръжения

Макар и все още в процес на разработка, най-атрактивната ни серия детски съоръжения вече беше докосната от много игри, радост и смях. Малчуганите се порадваха на първото изработено съоръжение – замък с каляска. Неслучайно новата серия носи името „Приказка“, тъй като във всяко едно съоръжение от тази серия ще бъде застъпена различна приказна тема, като до този момент сме включили мотиви от вълнуващи децата теми като скрити съкровища, Космоса и извънземните, цирка, екзотични растения и животни, крепости и къщички, скрити в гората. Съоръженията от новата серия се различават коренно от всички, които сме правили до момента. И този път съоръженията са с разнообразни, ярки цветове, а разликата се състои в привличащите вниманието приказни фигури и герои, които успяват да принесат децата в свят на чудеса, фантазии и мечти, за които се говори само в приказките.

(Кликнете върху снимките, за да ги увеличите.)

Ние вярваме, че подходящите, вълнуващи  съзнанието и представляващи предизвикателство за децата игри, са в основата на тяхното емоционално и интелектуално изграждане. В съвременните методи на образование се залага много на тематични и ролеви игри, които могат да имат възпитателно и поучително въздействие. Този път нагледно се убедихме какво огромно влияние може да има мястото, където децата играят, върху въображението и качеството на игрите. Насладете се и вие на откъс от ролевата игра „Отвлечената принцеса“, чиито сюжет се роди от разпаленото въображение на трите момиченца по време на играта със замъка и каляската:

Вижте повече за съоръженията от новата серия „Приказка“

След това съоръжение, носещо името „Крепост“, продължаваме смело напред със съоръжение на тема „Африка“, което ще пренесе децата в света на екзотични растения и животни и изследователски експедиции.
Очаквайте го след броени дни!

Детски площадки

Няколко забавни идеи за игри на открито

Днес отново ще останем верни на традицията да Ви предлагаме идеи за прекарване на приятни и забавни минути с Вашите деца навън, за които не Ви е необходимо похарчването на големи средства.

Angry Birds на живо в двора или градината

Angry_birds

Angry birds in gardenТази игра завладя далеч не само малчуганите, така че забавлението ще е гарантирано и за Вас. Ако не сте запознати с основната идея на играта, децата ще Ви разкажат за нея или можете да научите повече от Интернет пространството. Всичко, което ще Ви бъде необходимо, за да се забавлявате в домашни условия, са няколко кутии, които да боядисате и изрисувате така, че да заприличат на зелените прасенца от играта, прашка и „сърдити“ птички, които можете да си набавите от магазин за играчки или да си изработите сами по подобие на парцалени кукли.

Прочети цялата публикация →

За децата, Идеи за градината