Няколко забавни идеи за игри на открито

Днес отново ще останем верни на традицията да Ви предлагаме идеи за прекарване на приятни и забавни минути с Вашите деца навън, за които не Ви е необходимо похарчването на големи средства.

Angry Birds на живо в двора или градината

Angry_birds

Angry birds in gardenТази игра завладя далеч не само малчуганите, така че забавлението ще е гарантирано и за Вас. Ако не сте запознати с основната идея на играта, децата ще Ви разкажат за нея или можете да научите повече от Интернет пространството. Всичко, което ще Ви бъде необходимо, за да се забавлявате в домашни условия, са няколко кутии, които да боядисате и изрисувате така, че да заприличат на зелените прасенца от играта, прашка и „сърдити“ птички, които можете да си набавите от магазин за играчки или да си изработите сами по подобие на парцалени кукли.

Снимка: http://madambc.blogspot.se/2012/07/angry-birds-peli.html

Битка с теглене на въже

Битка с теглене на въжеТази игра е по-популярна в нейната версия с два отбора, които са разделени от двете страни на въжето. Но в случай, че няма достатъчно деца, които да се включат в играта, този вариант също би бил доста забавен. За целта осигурете две еднакви кофи, щайги или друг тип „платформа“, на която децата да стъпят. Печели този, които успее да свали противника си от това, на което е стъпал.

Снимка: http://www.bhg.com/party/birthday/party-games/fun-outdoor-games-for-kids/#page=2

Състезание с чували

Децата обичат да се движат. А по този начин не само ще изгорят много енергия, но и ще се смеят и забавляват много по време на надпреварата.

Състезание с чувалиЗа тази игра ще Ви бъдат необходими съвсем обикновени чували, които можете да декорирате по различни начини за различните отбори. Минималният брой участници, за да бъде възможна играта, са двама. Естествено, колкото повече деца се включат, толкова по-забавно ще бъде.

Скачане с чувалСлед подаден сигнал децата трябва да изминат предварително определен маршрут, който може да включва и криви участъци, тъй като препятствията ще засилят предизвикателството. Печели този, който стигне първи финала, без да излиза от чувала си. Състезанието се прави задължително на трева или пръст, а не върху твърда повърхност, защото по време на тази игра децата ще падат доста и могат да се наранят.

 

 

Игра с щипки

игра с щипкиПри старта на играта всяко дете трябва да има защипана щипка за дрехи на гърба на блузката си. След подаден сигнал децата започват да се гонят, като се стремят да отнемат щипките на останалите, но без да загубят своята. Печели детето, което има щипка на гърба си и  събрало най-много щипки.

Игра със събиране на лайковеЗа да направите тази игра много по-привлекателна за децата, Ви предлагаме една идея: декорирайте щипките така, че те да заприличат на „Like“ бутончетата от Фейсбук. Ако има някакъв начин да „отлепим“ малчуганите от социалната мрежа, може би това е той. Тогава, по правилата на играта, победител става детето, което е събрало най-голям брой „лайкове“. Това ще бъде особено забавно за децата – гарантирано! 🙂

За децата, Идеи за градината