Как да изберем мебели за градината или терасата?

    При избирането на мебели за двора, градината или терасата, в представата на част от хората, това са неудобни пейки и маси, сковани от дърво, пластмасови или такива от метал, където човек може да хапне, да се порадва на слънцето и да си изпие кафето на чист въздух, но не и да се отпусне, да си почине или да подремне. Много от хората избират мебели за открито, изработени от пластмаса или метал, защото се опасяват, че тези от дърво няма да издържат на неблагоприятните климатични условия.
Сега си представете, че имате градина или тераса и през топлите месеци на годината можете да се излегнете на сянка ето тук:
Ако притежавате бар на открито, за клиентите ви ще бъде удоволствие на прекарват продължително време в меки и удобни мебели от този вид. Повече за мебели от този вид можете да прочетете тук. Ако сте собственик на ресторант или просто искате да се сдобиете с красиви и удобни мебели за хранене на открито, разполагате с доста голям избор от предлагане на маси, пейки и столове за открито, изработени от различни материали. Предимствата на тези, направени от пластмаса, са ниската цена и многообразните цветови решения. Основен недостатък е обаче, особено при по-голямо натоварване, тяхната неголяма издържливост.
В зависимост от вкусовите предпочитания не малка част от хората предпочитат маси и столове, изработени от метал – алуминий, неръждаема стомана, ковано желязо. При подходяща обработка те са изключително издържливи.
Мебелите, изработени от дърво, са значително по-скъпи от пластмасовите, но естетическите им качества и допирът с дървесината създават несравнимо усещане за уют. Те са особено подходящо и незаменимо градинско допълнение към домове и заведения в битов стил. Съприкосновението с водата и влагата на открито не трябва да притеснява тези, които са се спрели на обзавеждане от масивно дърво за своята градина или тераса, тъй като производителите на екстериорни мебели изсушават и обработват дървесината с байцове и лакове, за да не се напуква, да не се изкривява и да издържа продължително време на открито.
Вижте нашите мебели за хранене на открито.

Ако имате заведение за бързо хранене, то вие желаете голям поток от хора, които не се задържат прекалено дълго в заведението. Тогава най-подходящи за вас за мебели, подобни на снимката долу – стабилни и непретенциозни. Такива, каквито можете спокойно да поставите както на тревата в градината, така и на пясъка на плажа.


Подобни мебели можете да видите тук.

Все пак специалистите в областта на дизайна съветват при избора на мебели, съобразявайки визуалните и експлоатационните им качества, да разчитате в най-голяма степен на собствените си предпочитания и вкус, защото въздействайки ви по емоционален начин, мебелите ще направят много по-приятно времето, прекарано в съприкосновение с природата.

Градински мебели, Полезни съвети , ,