Градината през есента

sunburst_leafЗа голяма част от хората есента е свързана с носталгия по отиващото си лято и лека тъга по отминаващите топли дни. Като всеки друг сезон, есента също носи своя чар, стига да успеем да го оценим и да внесем в ежедневието и дома си частица от красотата на този сезон.

С настъпването на есента зеленината и багрите на цветята в градината си отиват, но на тяхно място идват топлите есенни цветове. И въпреки, че цветята цъфтят все по-малко и зелената растителност се не развива, това не означава, че дворът и градината не могат да се превърнат отново в кътче, където да се наслаждаваме на топлите дни. А те през есента са много по-ценени и приятни, нали? 🙂

Ето няколко идеи, с които да внесете позитивизъм и есенна красота в дома и градината си. Можете да ги използвате както на открито, така и вкъщи или в зимната градина. Всички са подбрани така, че за осъществяването им не са необходими финансови средства, а само малко творчество и въображение.

Есенен свещник

Всичко, коетAutumn candlestickо ви е необходимо, за да си направите нещо подобно вкъщи, е стъклен свещник или чаша от огнеопорно стъкло, която да декорирате по подходящ тематичен начин.

 

 

 

Декорации с есенен мотив

Ярко обагрени есенни листа, сухи клонки, жълъди, шишарки – всичко това може да се превърне в материал за оригинална декорация в дома или градината. Венец или друг декоративен елемент – възможностите са необятни, стига да ви допадат топлите есенни цветове. 🙂

(кликнете върху снимките, за да ги увеличите)


Необятните възможност на една… тиква 🙂

Изрежете капаче, издълбайте тиквата и вече имате една нестандартна и интересна ваза или саксия, в която можете да поставите (или дори засеете) есенни цветя, шарени листа, клонки или плодове.

(кликнете върху снимките, за да ги увеличите)


И все пак… Запазете частичка от лятото в дома си, дори и през зимата!

Мини градина в черупка от охлюв

Тази идея ни стана любима, още щом я видяхме.  За да я реализирате ще ви трябват черупки от охлюви, които можете да намерите във всяка градина и малки суколентни растения.  Изберете такива, които за започнали да се вкоренявят и ги поставете в черупките. След това допълнете с влажна почва. Разположете своите мини градини по первазите и навсякъде, където пожелаете. Така ще можете да се наслаждавате на природата в дома си и въпреки, че есента идва, вашата градина ще бъде винаги с вас.

(кликнете върху снимките, за да ги увеличите)


Тези малки градини са изпълнени с очарованието на природата, защото дори и „саксиите“ са естествени. 🙂

Източник: http://radmegan.blogspot.fr/2012/01/miniature-gardens-shell-potted.html

Очаквайте скоро още идеи за мини градини в домашна обстановка.

Идеи за градината , , ,