Дали на детската площадка има телефон?


    Получавали ли сте подобен въпрос от детенце? Ако не сте, може и да получите. И тук не става въпрос за последен писък на комуникационната техника, а за все по-популярното в последно време детско съоръжение „телефон“.
За да се получи ефекта на телефона, в земята с вкопава тръба, която свързва двете слушалки. А слушалките могат да се поставят на разстояние една от друга, така че децата да се чуват по между си само благодарение на звука, идващ от тръбата. Това съоръжението прилича максимално на истински телефон и предизвиква допълнителни емоции, тъй като дава възможност за ролеви игри.
Оказва се, че доближаването на игрите до действителността се харесва не само на децата, но представлява интерес и за възрастните. Не веднъж, в късните часове, когато площадките са пусти, са били засичани пораснали деца, които с любопитство изпробват действието на телефона. 🙂
Подобни съоръжения вече има на няколко места и в България. На следващата снимка е нашият детски телефон – цвете, а повече за него можете да прочетете тук.
Детски площадки