Атрактивни занимания с нулев бюджет за децата в градината (част 3)

След преминаването към лятно часово време сме заредени с още повече позитивно пролетно настроение и желание за слънчеви емоции на открито. Съвсем тематично събрахме поредната доза интересни и забавни идеи от колекцията Атрактивни занимания с нулев бюджет за децата в градината. Ако не сте прочели първите две части, можете да го направите от тук:
Атрактивни занимания с нулев бюджет за децата в градината
Атрактивни занимания с нулев бюджет за децата в градината (част 2)

Слънчевите дни вече няма да са рядкост, така че е крайно време да отлепим малчуганите от компютърните игри. Наясно сме, че това не е никак лесно и за целта трябва да ги заинтригуваме, като им предложим предизвикателство.

Забранено за възрастни!

For kids only

Изберете сенчесто кътче в двора или градината и създайте място „само за деца“. Оформете го по привлекателен начин в зависимост от интересите на децата. Направете пясъчник или позволете на децата да посеят цветя там. Установете правилата – това място е достъпно само за деца. Тази идея е особено подходяща, ако имате две или повече деца, както и за братовчеди, които посещават къщата на баба на село. 🙂 Позволете на децата да си канят приятелчета в това местенце, което си е само тяхно, както и да канят Вас, когато пожелаят.

secret garden 2Децата трябва да спазват много правила и да слушат възрастните, така че, макар и на игра, идеята за едно местенце, което си е само тяхно, ще им допадне и ще пробуди чувство за самостоятелност. Обяснете им, че това кътче може да остане тяхно, само ако се грижат за него, почистват го и подреждат играчките си. Така можете да създадете навик за грижа и поддържане на собствеността дори и у съвсем малки деца.
Aко местенцето, което сте избрали, е „скрито“ в растителност, можете да оформите и пътечка, която води към него. Малчуганите обичат скрити и потайни места, които им напомнят на скривалищата и къщичките от фантастичните приказки.
(Снимките намерихме в: http://www.athomewithali.net)

Не изхвърляйте пластмасовите бутилки, капачки и туби!

Train potТе имат много приложения, но с помощта на следващата идея бихте могли да ги превърнете в нещо интересно за децата, при това ангажирайки ги в изработването му.
Няколко пластмасови туби, боядисани в различни цветове и декорирани с помощта на капачки и други подръчни материали, могат да разнообразят външния вид на градината Ви, като същевременно с това да привлекат вниманието на децата с формата на влакче.
(Снимка: http://handmade-website.com/summer-crafts-for-children)

Две неостаряващи игри!

Всички познаваме тази игра, която е привлекателната най-вече за момиченцата. Проблемът в домашни условия е, че нямаме къде да я начертаем или че, начертана с тебешир, тя се изтрива след първия дъжд. Ето две идеи за оформяне на Игра дама с гумени или тротоарни плочи. Направена по подобен начин, играта вече не само изглежда по-атрактивна и привлича вниманието на децата, но и ще може да бъде използвана продължителен период от време.

(кликнете върху снимките, за да ги увеличите)

Нещо подобно можем да направим и с играта „Морски шах“:

Marine chess in the garden

(Снимките открихме в Pinterest)

 

Една идея, с която да зарадвате и момченцата:

Намерете подходяща за целта PVC тръба, намажете я със силикон и я посипете с определено количество мулч, като оставите двата края на тръбата открити. В ролята на мулч могат да влязат суха трева, паднали листа, борови иглички, сухи клонки, кора на дървета. Откритите части на тръбата облепете с камъчета и оформете пътечки към входа и изхода на тунела.

Children car tunnel
Вероятно момченцата ще бъдат впечатлени и ще предпочетат Вашето приспособление, което толкова наподобява реалността, пред компютърните игри с коли.
Идея и снимка: http://www.lowes.com/creative-ideas/woodworking-and-crafts/toy-car-tunnel/project#noop

Завършваме с една вкусна идея!

garden ideas for kidsДецата обичат да рисуват и оцветяват, а ние можем да разчупим стереотипите и да им предложим нов начин на забавление. Речните камъчета в градината лесно могат да се превърнат в поле за изява на творческата мисъл на малките таланти. Убедени сме, че идеите няма да се ограничат до вкусните шоколадови дражета от снимката (а може би е и по-добре и умишлено да ги избягвате, за да не се сещате за тях всеки път, щом излезете навън 🙂 ).

За децата, Идеи за градината